03.04.19
Özcan Ajrulovski

Featuring – Fem hurtige med forfatter Nilgün Erdem

Vi har talt med forfatter Nilgün Erdem om hendes forfatterskab, og hvad kærlighed betyder for hende.

Til hver udgivelse af Mino Views går vi med “Featuring” tæt på en person fra det danske kulturmiljø, der giver os deres perspektiv på vores tema. Temaet for denne udgivelse af Mino Views er “Kærlighed”.

Foto: Esma Yüksel

Hvem er du?

Jeg er en 31-årig dansk-kurder, født og opvokset på Vestegnen. Jeg er uddannet folkeskolelærer og pædagogisk antropolog. Jeg har undervist indvandrere og flygtninge i dansk – og i dag arbejder jeg med integration og beskæftigelse af indvandrere og flygtninge. I 2017 udgav jeg digtsamlingen ”Pudder og ph.d.er – feministiske digte fra mine tyvere”, som kredser om tematikker som patriarkalisme, fremmedhad, og det at finde sig selv mellem to kulturer.

Hvad er kærlighed for dig?

Kærlighed er for mig grunden til, at vi er her. Det er det mest livsbekræftende, smukke – men også den sværeste prøvelse i livet.

Hvordan bruger du kærlighed i dit forfatterskab?

Jeg skriver af kærlighed og om kærligheden – men kærlighed er ikke ligefrem et buzzword, der falder indenfor nutidens datingtendenser, desværre. Kærlighed er blevet noget svært noget at komme frem til, og det er meget af det, mine kommende digte kommer til at omhandle.

Hvordan viser du kærlighed?

Jeg niver eller bider. Haha! Kulturchok for nogle måske. Ej, jeg viser min kærlighed via min hjælpsomhed, mit nærvær og min tid med andre. Tid er det mest dyrebare, vi kan give hinanden i en tid med konstante afbrydelser.

Fortæl os om noget, du elsker

Jeg elsker poesi og nærværende mennesker. Jeg elsker autentiske kvinder, der snakker opbakkende til hinanden, og som mener det. Jeg elsker børn og deres evne til at være fordomsfrie. Jeg elsker farven blå. Jeg elsker min familie. Jeg elsker Danmark. Jeg elsker mænd, der tør kærlighed.

KÆRLIGHED. Dette forår har Mino Views valgt at kaste et blik på kærligheden, og dette indlæg, du sidder og læser nu, er en del af vores anden udgivelse “Kærlighed”. Vi elsker bøger, os selv, ghettoen, og så kigger vi nærmere på problematikker fra et minoritetsperspektiv. Det handler om alt fra ægteskab til myten om jomfruhinden. Du kan finde mere fra “Kærlighed” forneden. Tak fordi du læser med. Kh redaktionen <3

Özcan Ajrulovski
Özcan er 31 år, skribent og poet. Han skriver om minoriteternes position i samfundet og har blandt andet udgivet en digtsamling om emnet.

Andre artikler

01.10.19 Aburna Mohanathas

Talk Town Aarhus: Dialog om statslig vold

Af Ella Yar og Aburna Mohanathas Radioaktiv inviterede til en spændende snak om diskrimination, vold og minoritetsstress. Især ordet “vold” var centrum for debatten. Derfor fangede vi to stærke personligheder fra snakken til en kort dialog.Hør hvad Meryam CK fra Kvinder I Dialog og Ilhaam Mohammed fra De Blå Stjerner svarede, da vi spurgte dem, […]
06.10.19 Tobias Manczak

Palæstinensisk familie har bokset sig til toppen

Khattab-familien er blandt Danmarks bedste indenfor dansk boksning. Læs, hvad der har båret familien frem.
29.09.19 Ella Yar

Talk Town Aarhus: Krænkelseskultur, evig kamp og intersektionalitet

Mino Views var med til en debat om racisme og feminisme. Her er vores anmeldelse.
22.09.19 Nadeen Aiche

Intersektionelle feminister reproducerer præcis det, vi prøver at bryde med

Den intersektionelle feminisme er ikke fejlfri, for selve ordet "intersektionalitet" ekskluderer.
18.09.19 Nadeen Aiche

Hvorfor er intersektionel feminisme vigtigt?

Dette indlæg handler om intersektionel feminisme og vigtigheden i at have fået et ellers ret så velkendt virkelighedssyn ind i en dansk kontekst.
15.09.19 Nadeen Aiche

Det sidste, jeg ville kalde mig, var feminist

Jeg har altid været feminist på trods af, at jeg ikke altid har haft lyst til at kalde mig det.
08.09.19 Mohammad Ali

Drømme har ingen udløbsdato – fra ghettoen til cockpittet

Piloten Zeki Mehmet Celik fortæller om, hvordan han gik fra at være arbejdsløs i fire år til at sidde i cockpittet hos et af verdens mest kendte flyselskaber.
01.09.19 Halima Banouri

Er jeg dummere, fordi jeg er brun?

Racismen og diskriminationen indtræder i mange faconer, men at det skulle foregå i akademiske sammenhænge, chokerede mig.
28.11.18 Hinda Olad

DF, I gav mig lyst til at tage tørklæde på igen!

"Jeg fik lyst til at tage mit tørklæde på igen. Ikke af religiøse årsager, men for at gøre oprør mod den ekskluderende, frihedskrænkende og udanske kampagne, som DF opererede med."
19.06.19 Kulturredaktion

Grundlovstale: Demokratiet fra et 7. klasses perspektiv

Mino Views var til stede under Grundlovsfestivalen 4. juni, hvor skoleelever gav deres syn på demokratiet. Dagen før Grundlovsdag markerede vores moderorganisation, Mino Danmark, demokratiet ved at holde en Grundlovsfestival. Op til Grundlovsfestivalen havde seks 7. klasser fra København sendt deres bud på, hvordan en grundlovstale kunne lyde fra deres perspektiv. Hos Mino Views vil […]
03.06.19 Kulturredaktion

Minocast #4 – Paludansk

Valget er over os og den moderne gadefilosof er tilbage med et nyt afsnit af Minocast. Denne gang diskuteres der halalhoteller, Paludan og politik. Minocast svarer på spørgsmålet om, hvorvidt muslimer kan stemme, og så giver de deres råd til, hvordan man passer på sig selv som minoritet under den hårde valgdiskurs. Husk at lytte […]