03.04.19
Özcan Ajrulovski

Featuring – Fem hurtige med forfatter Nilgün Erdem

Vi har talt med forfatter Nilgün Erdem om hendes forfatterskab, og hvad kærlighed betyder for hende.

Til hver udgivelse af Mino Views går vi med “Featuring” tæt på en person fra det danske kulturmiljø, der giver os deres perspektiv på vores tema. Temaet for denne udgivelse af Mino Views er “Kærlighed”.

Foto: Esma Yüksel

Hvem er du?

Jeg er en 31-årig dansk-kurder, født og opvokset på Vestegnen. Jeg er uddannet folkeskolelærer og pædagogisk antropolog. Jeg har undervist indvandrere og flygtninge i dansk – og i dag arbejder jeg med integration og beskæftigelse af indvandrere og flygtninge. I 2017 udgav jeg digtsamlingen ”Pudder og ph.d.er – feministiske digte fra mine tyvere”, som kredser om tematikker som patriarkalisme, fremmedhad, og det at finde sig selv mellem to kulturer.

Hvad er kærlighed for dig?

Kærlighed er for mig grunden til, at vi er her. Det er det mest livsbekræftende, smukke – men også den sværeste prøvelse i livet.

Hvordan bruger du kærlighed i dit forfatterskab?

Jeg skriver af kærlighed og om kærligheden – men kærlighed er ikke ligefrem et buzzword, der falder indenfor nutidens datingtendenser, desværre. Kærlighed er blevet noget svært noget at komme frem til, og det er meget af det, mine kommende digte kommer til at omhandle.

Hvordan viser du kærlighed?

Jeg niver eller bider. Haha! Kulturchok for nogle måske. Ej, jeg viser min kærlighed via min hjælpsomhed, mit nærvær og min tid med andre. Tid er det mest dyrebare, vi kan give hinanden i en tid med konstante afbrydelser.

Fortæl os om noget, du elsker

Jeg elsker poesi og nærværende mennesker. Jeg elsker autentiske kvinder, der snakker opbakkende til hinanden, og som mener det. Jeg elsker børn og deres evne til at være fordomsfrie. Jeg elsker farven blå. Jeg elsker min familie. Jeg elsker Danmark. Jeg elsker mænd, der tør kærlighed.

KÆRLIGHED. Dette forår har Mino Views valgt at kaste et blik på kærligheden, og dette indlæg, du sidder og læser nu, er en del af vores anden udgivelse “Kærlighed”. Vi elsker bøger, os selv, ghettoen, og så kigger vi nærmere på problematikker fra et minoritetsperspektiv. Det handler om alt fra ægteskab til myten om jomfruhinden. Du kan finde mere fra “Kærlighed” forneden. Tak fordi du læser med. Kh redaktionen <3

Özcan Ajrulovski
Özcan er 31 år, skribent og poet. Han skriver om minoriteternes position i samfundet og har blandt andet udgivet en digtsamling om emnet.

Andre artikler

15.09.19 Nadeen Aiche

Det sidste, jeg ville kalde mig, var feminist

Jeg har altid været feminist på trods af, at jeg ikke altid har haft lyst til at kalde mig det.
16.12.19 Zaklina Rajovic

Hvad med os, der ikke er muslimer?

Zaklina er træt af, at integrations- og minoritetsproblemstillinger altid diskuteres i lyset af islam. Læs, hvad hun mener om det.
26.11.19 Nelli Ann-Marie Dahl

Litteraturfestival sætter fokus på BIPOC-forfatterskaber

Ny litteraturfestival vil udvide grænserne for, hvad vi forstår ved litteratur og skabe et rum, hvor alle føler sig velkomne
06.10.19 Tobias Manczak

Palæstinensisk familie har bokset sig til toppen

Khattab-familien er blandt Danmarks bedste indenfor dansk boksning. Læs, hvad der har båret familien frem.
01.10.19 Aburna Mohanathas

Talk Town Aarhus: Dialog om statslig vold

Af Ella Yar og Aburna Mohanathas Radioaktiv inviterede til en spændende snak om diskrimination, vold og minoritetsstress. Især ordet “vold” var centrum for debatten. Derfor fangede vi to stærke personligheder fra snakken til en kort dialog.Hør hvad Meryam CK fra Kvinder I Dialog og Ilhaam Mohammed fra De Blå Stjerner svarede, da vi spurgte dem, […]
29.09.19 Ella Yar

Talk Town Aarhus: Krænkelseskultur, evig kamp og intersektionalitet

Mino Views var med til en debat om racisme og feminisme. Her er vores anmeldelse.
22.09.19 Nadeen Aiche

Intersektionelle feminister reproducerer præcis det, vi prøver at bryde med

Den intersektionelle feminisme er ikke fejlfri, for selve ordet "intersektionalitet" ekskluderer.
18.09.19 Nadeen Aiche

Hvorfor er intersektionel feminisme vigtigt?

Dette indlæg handler om intersektionel feminisme og vigtigheden i at have fået et ellers ret så velkendt virkelighedssyn ind i en dansk kontekst.
08.09.19 Mohammad Ali

Drømme har ingen udløbsdato – fra ghettoen til cockpittet

Piloten Zeki Mehmet Celik fortæller om, hvordan han gik fra at være arbejdsløs i fire år til at sidde i cockpittet hos et af verdens mest kendte flyselskaber.
01.09.19 Halima Banouri

Er jeg dummere, fordi jeg er brun?

Racismen og diskriminationen indtræder i mange faconer, men at det skulle foregå i akademiske sammenhænge, chokerede mig.
28.11.18 Eliyas Kayon

Når tøj ikke bare er tøj

Diva og Sonia fortæller om, hvordan deres personlige tøjstil påvirker deres hverdag
03.07.19 Asiya Tabassum

Hvor mangfoldig er Roskilde Festival egentlig?

Mino Views har været ude og tale med festivalgæster om deres Roskilde-oplevelser med inklusion og diversitet.
29.11.18 Aburna Mohanathas

“Bryd tabuet” – om alkoholkultur

Alkohol og fester har længe været et tabu for 24-årige Cejanah. Men sådan synes hun ikke længere, det skal være.