03.04.19
Özcan Ajrulovski

Featuring – Fem hurtige med forfatter Nilgün Erdem

Vi har talt med forfatter Nilgün Erdem om hendes forfatterskab, og hvad kærlighed betyder for hende.

Til hver udgivelse af Mino Views går vi med “Featuring” tæt på en person fra det danske kulturmiljø, der giver os deres perspektiv på vores tema. Temaet for denne udgivelse af Mino Views er “Kærlighed”.

Foto: Esma Yüksel

Hvem er du?

Jeg er en 31-årig dansk-kurder, født og opvokset på Vestegnen. Jeg er uddannet folkeskolelærer og pædagogisk antropolog. Jeg har undervist indvandrere og flygtninge i dansk – og i dag arbejder jeg med integration og beskæftigelse af indvandrere og flygtninge. I 2017 udgav jeg digtsamlingen ”Pudder og ph.d.er – feministiske digte fra mine tyvere”, som kredser om tematikker som patriarkalisme, fremmedhad, og det at finde sig selv mellem to kulturer.

Hvad er kærlighed for dig?

Kærlighed er for mig grunden til, at vi er her. Det er det mest livsbekræftende, smukke – men også den sværeste prøvelse i livet.

Hvordan bruger du kærlighed i dit forfatterskab?

Jeg skriver af kærlighed og om kærligheden – men kærlighed er ikke ligefrem et buzzword, der falder indenfor nutidens datingtendenser, desværre. Kærlighed er blevet noget svært noget at komme frem til, og det er meget af det, mine kommende digte kommer til at omhandle.

Hvordan viser du kærlighed?

Jeg niver eller bider. Haha! Kulturchok for nogle måske. Ej, jeg viser min kærlighed via min hjælpsomhed, mit nærvær og min tid med andre. Tid er det mest dyrebare, vi kan give hinanden i en tid med konstante afbrydelser.

Fortæl os om noget, du elsker

Jeg elsker poesi og nærværende mennesker. Jeg elsker autentiske kvinder, der snakker opbakkende til hinanden, og som mener det. Jeg elsker børn og deres evne til at være fordomsfrie. Jeg elsker farven blå. Jeg elsker min familie. Jeg elsker Danmark. Jeg elsker mænd, der tør kærlighed.

KÆRLIGHED. Dette forår har Mino Views valgt at kaste et blik på kærligheden, og dette indlæg, du sidder og læser nu, er en del af vores anden udgivelse “Kærlighed”. Vi elsker bøger, os selv, ghettoen, og så kigger vi nærmere på problematikker fra et minoritetsperspektiv. Det handler om alt fra ægteskab til myten om jomfruhinden. Du kan finde mere fra “Kærlighed” forneden. Tak fordi du læser med. Kh redaktionen <3

Özcan Ajrulovski
Özcan er 31 år, skribent og poet. Han skriver om minoriteternes position i samfundet og har blandt andet udgivet en digtsamling om emnet.

Andre artikler

01.07.19 Eliyas Kayon

»Min kammerat er homo og blev spyttet på. Så sparkede jeg spytteren ned fra cyklen. Det fortjente han.«

Jeg har været ude og tage pulsen på Roskilde Festival gæsternes viden om LGBT+-miljøet og deres holdninger til homo- og transfobi.
06.07.19 Hinda Olad

Boykot eller bangers: Kan man skille kunstneren fra musikken?

Jeg har spurgt Roskilde Festivals gæster om, hvad de mener om omdiskuterede kunstnere som Cardi B og R. Kellys fortid og musik.
04.07.19 Kulturredaktion

Vi dansede fordommene væk til Mino Hafla på RF19

Vi festede mod sexisme, homofobi, transfobi, fatfobi, racisme, klasseforskelle og for solidaritet på årets Roskilde Festival. Se videoen her.
03.07.19 Asiya Tabassum

Hvor mangfoldig er Roskilde Festival egentlig?

Mino Views har været ude og tale med festivalgæster om deres Roskilde-oplevelser med inklusion og diversitet.
28.11.18 Özcan Ajrulovski

Mujedin valgte Danmark, fordi danskerne var venlige overfor de fremmede

Mujedin, der i 60'erne kom til Danmark som gæstearbejder, fortæller om turen, ankomsten, jobbet og hans videre liv i Danmark
28.11.18 Asiya Tabassum

Er det muligt at finde en kærlighed til naturlivet som inkarneret bymenneske?

"Faktisk er jeg overbevist om, at da mine forældre byttede deres simple, pakistanske landsbyliv ud med livet i en nordsjællandsk by, så havde det en genetisk effekt"
03.06.19 Kulturredaktion

Minocast #4 – Paludansk

Valget er over os og den moderne gadefilosof er tilbage med et nyt afsnit af Minocast. Denne gang diskuteres der halalhoteller, Paludan og politik. Minocast svarer på spørgsmålet om, hvorvidt muslimer kan stemme, og så giver de deres råd til, hvordan man passer på sig selv som minoritet under den hårde valgdiskurs. Husk at lytte […]