03.04.19
Özcan Ajrulovski

Featuring – Fem hurtige med forfatter Nilgün Erdem

Vi har talt med forfatter Nilgün Erdem om hendes forfatterskab, og hvad kærlighed betyder for hende.

Til hver udgivelse af Mino Views går vi med “Featuring” tæt på en person fra det danske kulturmiljø, der giver os deres perspektiv på vores tema. Temaet for denne udgivelse af Mino Views er “Kærlighed”.

Foto: Esma Yüksel

Hvem er du?

Jeg er en 31-årig dansk-kurder, født og opvokset på Vestegnen. Jeg er uddannet folkeskolelærer og pædagogisk antropolog. Jeg har undervist indvandrere og flygtninge i dansk – og i dag arbejder jeg med integration og beskæftigelse af indvandrere og flygtninge. I 2017 udgav jeg digtsamlingen ”Pudder og ph.d.er – feministiske digte fra mine tyvere”, som kredser om tematikker som patriarkalisme, fremmedhad, og det at finde sig selv mellem to kulturer.

Hvad er kærlighed for dig?

Kærlighed er for mig grunden til, at vi er her. Det er det mest livsbekræftende, smukke – men også den sværeste prøvelse i livet.

Hvordan bruger du kærlighed i dit forfatterskab?

Jeg skriver af kærlighed og om kærligheden – men kærlighed er ikke ligefrem et buzzword, der falder indenfor nutidens datingtendenser, desværre. Kærlighed er blevet noget svært noget at komme frem til, og det er meget af det, mine kommende digte kommer til at omhandle.

Hvordan viser du kærlighed?

Jeg niver eller bider. Haha! Kulturchok for nogle måske. Ej, jeg viser min kærlighed via min hjælpsomhed, mit nærvær og min tid med andre. Tid er det mest dyrebare, vi kan give hinanden i en tid med konstante afbrydelser.

Fortæl os om noget, du elsker

Jeg elsker poesi og nærværende mennesker. Jeg elsker autentiske kvinder, der snakker opbakkende til hinanden, og som mener det. Jeg elsker børn og deres evne til at være fordomsfrie. Jeg elsker farven blå. Jeg elsker min familie. Jeg elsker Danmark. Jeg elsker mænd, der tør kærlighed.

KÆRLIGHED. Dette forår har Mino Views valgt at kaste et blik på kærligheden, og dette indlæg, du sidder og læser nu, er en del af vores anden udgivelse “Kærlighed”. Vi elsker bøger, os selv, ghettoen, og så kigger vi nærmere på problematikker fra et minoritetsperspektiv. Det handler om alt fra ægteskab til myten om jomfruhinden. Du kan finde mere fra “Kærlighed” forneden. Tak fordi du læser med. Kh redaktionen <3

Özcan Ajrulovski
Özcan er 31 år, skribent og poet. Han skriver om minoriteternes position i samfundet og har blandt andet udgivet en digtsamling om emnet.

Andre artikler

16.12.19 Zaklina Rajovic

Hvad med os, der ikke er muslimer?

Zaklina er træt af, at integrations- og minoritetsproblemstillinger altid diskuteres i lyset af islam. Læs, hvad hun mener om det.
26.11.19 Nelli Ann-Marie Dahl

Litteraturfestival sætter fokus på BIPOC-forfatterskaber

Ny litteraturfestival vil udvide grænserne for, hvad vi forstår ved litteratur og skabe et rum, hvor alle føler sig velkomne
06.10.19 Tobias Manczak

Palæstinensisk familie har bokset sig til toppen

Khattab-familien er blandt Danmarks bedste indenfor dansk boksning. Læs, hvad der har båret familien frem.
01.10.19 Aburna Mohanathas

Talk Town Aarhus: Dialog om statslig vold

Af Ella Yar og Aburna Mohanathas Radioaktiv inviterede til en spændende snak om diskrimination, vold og minoritetsstress. Især ordet “vold” var centrum for debatten. Derfor fangede vi to stærke personligheder fra snakken til en kort dialog.Hør hvad Meryam CK fra Kvinder I Dialog og Ilhaam Mohammed fra De Blå Stjerner svarede, da vi spurgte dem, […]
29.09.19 Ella Yar

Talk Town Aarhus: Krænkelseskultur, evig kamp og intersektionalitet

Mino Views var med til en debat om racisme og feminisme. Her er vores anmeldelse.
22.09.19 Nadeen Aiche

Intersektionelle feminister reproducerer præcis det, vi prøver at bryde med

Den intersektionelle feminisme er ikke fejlfri, for selve ordet "intersektionalitet" ekskluderer.
18.09.19 Nadeen Aiche

Hvorfor er intersektionel feminisme vigtigt?

Dette indlæg handler om intersektionel feminisme og vigtigheden i at have fået et ellers ret så velkendt virkelighedssyn ind i en dansk kontekst.
15.09.19 Nadeen Aiche

Det sidste, jeg ville kalde mig, var feminist

Jeg har altid været feminist på trods af, at jeg ikke altid har haft lyst til at kalde mig det.
08.09.19 Mohammad Ali

Drømme har ingen udløbsdato – fra ghettoen til cockpittet

Piloten Zeki Mehmet Celik fortæller om, hvordan han gik fra at være arbejdsløs i fire år til at sidde i cockpittet hos et af verdens mest kendte flyselskaber.
01.09.19 Halima Banouri

Er jeg dummere, fordi jeg er brun?

Racismen og diskriminationen indtræder i mange faconer, men at det skulle foregå i akademiske sammenhænge, chokerede mig.
03.04.19 Ella Yar

Mit livs kontroversielle valg blev at tage en humanistisk uddannelse

I mange minoritetsmiljøer kan man som ung person vælge at blive én af fire ting: læge, jurist, ingeniør eller familiens skamplet. Læs om det kontroversielle valg at studere et humanistisk uddannelse.
17.06.19 Kulturredaktion

Minopolet på Roskilde – Episode 1

Skal du på Roskilde Festival for første gang, og er du, ligesom en vores læsere for eksempel, i tvivl om, hvad du skal have med på Roskilde? Frygt ej: Minopolet har lyttet til dine bønner og har løsningen til dig. Spoiler: Makrel ain’t it 😳😳😳 Brought to you in cooperation with Roskilde Festival.#roskildedonations
03.04.19 Hinda Olad

Kærlighed, kamp og kulturelle sammenstød

Dating er altid kompliceret, om man er muslim eller ikke-religiøs
28.11.18 Özcan Ajrulovski

Mujedin valgte Danmark, fordi danskerne var venlige overfor de fremmede

Mujedin, der i 60'erne kom til Danmark som gæstearbejder, fortæller om turen, ankomsten, jobbet og hans videre liv i Danmark