03.04.19
Hinda Olad

Mohamed vil have retten til at være sig selv og elske frit

45-årige Mohamed Turay har været på flugt de seneste 30 år. Nu bor han på asylcenteret i Thyregod.

Mohamed Turay elsker friheden og retten til kærlighed i Danmark. Han elsker demokratiet i Danmark, og da han for første gang oplevede det for små tre år siden, gav det ham håb om et bedre liv. Mohamed Turay elsker også sin mor og sine søstre i Sierra Leone, men han er langt fra dem, for han har været på flugt de seneste 30 år.

Dette er Mohamed Turays historie om retten til at være fri, elske den han vil, og hans komplekse kærlighedsforhold til Sierra Leone, hans hjemland.

Mohamed er homoseksuel, og det har han vidst, siden han var 15 år. Han måtte flygte fra Sierra Leone for at kunne udleve sin seksualitet. I dag er han 45 år og bor på asylcenteret i Thyregod.

Siden 2016 har han ventet på svar på ansøgningen om asyl, der kunne give sjælefred og plads til, at han kunne leve sit liv med den seksualitet, han har.

Mohamed Turay fortæller, at hans unge år i Sierra Leone var fyldt med fysisk vold, overgreb, trusler og psykisk manipulation. Hans mandlige familiemedlemmer insisterede på at slå ham ihjel, hvis han fortsatte med at være tro mod sin seksualitet, fortæller han.

Først flygtede han til de afrikanske nabolande, men blev også mødt med diskrimination og homofobi. Frygten for at blive afsløret var så stor, at Mohammed indgik et ægteskab med en kvinde.

Men Mohamed Turay elskede ikke sin kone i Gambia.

”Jeg havde det så dårligt. Jeg gjorde det kun for at redde mit liv,” fortæller han.

I 18 år boede Mohammed i Gambia, hvor han arbejdede på en skole og han kæmpede hver dag med at skjule en stor del af hans identitet. Han beskriver, hvordan hans kvindelige medarbejdere fik en mistanke om, at han elsker mænd.

Det var på ingen måder muligt for Mohammed at indrømme dette i et strengt islamisk samfund, hvor homoseksualitet er en af de største synder, som i værste tilfælde kunne koste ham livet.

Hver dag vokser Mohamed Turays savn og kærlighed til sit hjemland, sin mor og sine søstre. Men hvis han vender tilbage til hjemlandet, må han også se sit største mareridt i øjnene.

Friheden og retten til at elske den, han vil, har han ikke længe endnu. Mohamed Turay har netop fået afslag på asyl.

”Jeg er fyldt med sorg og håbløshed,” fortæller han.

Fremtiden er atter uvis.

KÆRLIGHED. Dette forår har Mino Views valgt at kaste et blik på kærligheden, og dette indlæg, du sidder og læser nu, er en del af vores anden udgivelse “Kærlighed”. Vi elsker bøger, os selv, ghettoen, og så kigger vi nærmere på problematikker fra et minoritetsperspektiv. Det handler om alt fra ægteskab til myten om jomfruhinden. Du kan finde mere fra “Kærlighed” forneden. Tak fordi du læser med. Kh redaktionen <3

Hinda Olad
Hinda Olad er 22 år og læser Dansk på Københavns Universitet.

Andre artikler

01.07.19 Eliyas Kayon

»Min kammerat er homo og blev spyttet på. Så sparkede jeg spytteren ned fra cyklen. Det fortjente han.«

Jeg har været ude og tage pulsen på Roskilde Festival gæsternes viden om LGBT+-miljøet og deres holdninger til homo- og transfobi.
04.07.19 Kulturredaktion

Vi dansede fordommene væk til Mino Hafla på RF19

Vi festede mod sexisme, homofobi, transfobi, fatfobi, racisme, klasseforskelle og for solidaritet på årets Roskilde Festival. Se videoen her.
06.07.19 Hinda Olad

Boykot eller bangers: Kan man skille kunstneren fra musikken?

Jeg har spurgt Roskilde Festivals gæster om, hvad de mener om omdiskuterede kunstnere som Cardi B og R. Kellys fortid og musik.
03.07.19 Asiya Tabassum

Hvor mangfoldig er Roskilde Festival egentlig?

Mino Views har været ude og tale med festivalgæster om deres Roskilde-oplevelser med inklusion og diversitet.
03.04.19 Osman Sari

En erklæring af national-kærlighed

Osman fortæller om, hvordan han lærte at omfavne sin kurdisk identitet
03.04.19 Eliyas Kayon

Regn over regnbuen

Læs Eliyas Kayons digt om at være non-binær trans femme