06.10.19
Tobias Manczak

Palæstinensisk familie har bokset sig til toppen

Khattab-familien er blandt Danmarks bedste indenfor dansk boksning. Læs, hvad der har båret familien frem.

I dag er Khattab et velkendt navn på den danske boksescene. De to brødre Abdul og Anas er blandt de mest lovende nuværende boksehåb i Danmark. De to brødre har rødder i Palæstina, men er opvokset i Vangede udenfor København. Familien Khattab består i alt af seks brødre, og de tilbragte deres fem første år i Danmark i asylcenteret, Sandholmlejren. Det var her faren, Bilal Khattab, introducerede de seks søskende til boksning.

I en lang årrække har fem af brødrene trænet og bokset i den notoriske bokseklub C.I.K på Christianshavn under Richard Olsen, som var Mikkel Kesslers tidligere træner. Her har familien Khattab udmærket sig ved at hive flere mesterskaber og sejre hjem. Blandt brødrene er det kun Abdul og Anas, som stadig er aktive kampboksere. Anas har vundet sølv ved Europamesterskaberne i 2017 og er derudover tre gange dansk mester. Abdul er blevet kåret som danmarksmester syv gange og også én gang er han blevet nordisk mester.

Men hvad er det præcis, der har båret denne tidligere flygtningefamilie frem i bokseverdenen? Mino Views har besøgt Abdul og Anas til en boksetræning, hvor vi fik et indblik i deres unikke søskendeforhold.

Abdul Khattab
Anas Khattab

Både Abdul og Anas fremhæver, at der findes en blanding af kærlighed og konkurrence i Khattab-familien. Her kan det både være drilleri eller omsorg, som giver dem motivationen. ”Hvis den ene bror bankede x eller y, skulle den anden selvfølgelig også. Man ville altid være den bedste af brødrene. Sådan har det været i mange år ” – Abdul Khattab.

Når Anas kommer hjem fra skole, handler det kun om boksning. Anas er 17 år og den yngste af brødrene. Han har bokset, siden han var 12 år. ”Vi er ikke en normal familie, der snakker om alt muligt forskelligt. Alt handler om boksning her.”  I sin fritid ser Anas Heavy Weight-boksning fra 90’erne, Kessler eller broren Abduls gamle kampe – dem kan han næsten uden ad. Anas sætter pris på at se de barske boksekampe og ikke nødvendigvis dem, der er mest tekniske. Det er for eksempel de ikoniske bokseopgør, hvor der er en forhistorie bag kampen, og der er meget på spil for bokserne.

Abdul har sit livs største kamp lige om hjørnet. Som professionel bokser har Abdul 22 kampe og er i øjeblikket igang med forberedelser til en international titelkamp den 19 oktober i Belgien. Som en del af forberedelserne mødes Abdul ofte med sine brødre for at få råd og støtte. Det er en utrolig vigtig del af hans kampforberedelse, fortæller han. ”Jeg bruger dem til alt.”

For Anas har broderskabet altid været en del af sporten. Da Anas startede til boksning var Mahmoud, Abdul, Ahmed og Jihad allerede rutinerede boksere, og derfor har han altid set op til dem. Boksningen kom derfor nemt til Anas. ”Alt med boksning lå lige til højrebenet. Jeg er meget lærenem”. Men han har altid arbejdet lige så hårdt som sine ældre brødre.

Anas har altid kunne drage på sine brødres erfaringer fra bokseverdenen. Her vil Anas tale med dem om alt fra vægttab og diæt til at kontrollere nervøsiteten inden kampene. Anas lytter til deres råd og forsøger at undgå de samme fejl, som de tidligere har begået.

Udenfor boksningen er brødrene også gode til at holde fast i hinanden. Anas siger, at Mahmoud og Abdul var gode til at være efter ham, da han gik i gymnasiet. Her holdte de ham fra at gå for meget til fester og falde i fælden. For boksere, der konkurrerer på det højeste niveau, kan fest og farver have alvorlige konsekvenser for den sportslige præstation. Alkohol, cigaretter og lange nætter er ildeset i bokseverdenen. Derfor var tonen hård hos nogle af brødrene. ”Enten er du en bokser, eller også er du en taber. Det var virkelig en øjenåbner, og det gav mig blod på tanden.” – Anas

Hvis du har lyst til at se mere af Abdul, Anas og Khattab-familien anbefaler Mino Views-redaktionen, at du ser dokumentarfilmen “Skyggebokser” af Mikkel Blaabjerg Poulsen.

Tobias Manczak
Tobias er 23-årig københavner med dansk-eritreansk baggrund, i øjeblikket læser Tobias en bachelor i medievidenskab og er interesseret i dokumentarfilm og fotografi.

Andre artikler

16.12.19 Zaklina Rajovic

Hvad med os, der ikke er muslimer?

Zaklina er træt af, at integrations- og minoritetsproblemstillinger altid diskuteres i lyset af islam. Læs, hvad hun mener om det.
26.11.19 Nelli Ann-Marie Dahl

Litteraturfestival sætter fokus på BIPOC-forfatterskaber

Ny litteraturfestival vil udvide grænserne for, hvad vi forstår ved litteratur og skabe et rum, hvor alle føler sig velkomne
06.10.19 Tobias Manczak

Palæstinensisk familie har bokset sig til toppen

Khattab-familien er blandt Danmarks bedste indenfor dansk boksning. Læs, hvad der har båret familien frem.
01.10.19 Aburna Mohanathas

Talk Town Aarhus: Dialog om statslig vold

Af Ella Yar og Aburna Mohanathas Radioaktiv inviterede til en spændende snak om diskrimination, vold og minoritetsstress. Især ordet “vold” var centrum for debatten. Derfor fangede vi to stærke personligheder fra snakken til en kort dialog.Hør hvad Meryam CK fra Kvinder I Dialog og Ilhaam Mohammed fra De Blå Stjerner svarede, da vi spurgte dem, […]
29.09.19 Ella Yar

Talk Town Aarhus: Krænkelseskultur, evig kamp og intersektionalitet

Mino Views var med til en debat om racisme og feminisme. Her er vores anmeldelse.
22.09.19 Nadeen Aiche

Intersektionelle feminister reproducerer præcis det, vi prøver at bryde med

Den intersektionelle feminisme er ikke fejlfri, for selve ordet "intersektionalitet" ekskluderer.
18.09.19 Nadeen Aiche

Hvorfor er intersektionel feminisme vigtigt?

Dette indlæg handler om intersektionel feminisme og vigtigheden i at have fået et ellers ret så velkendt virkelighedssyn ind i en dansk kontekst.
15.09.19 Nadeen Aiche

Det sidste, jeg ville kalde mig, var feminist

Jeg har altid været feminist på trods af, at jeg ikke altid har haft lyst til at kalde mig det.
08.09.19 Mohammad Ali

Drømme har ingen udløbsdato – fra ghettoen til cockpittet

Piloten Zeki Mehmet Celik fortæller om, hvordan han gik fra at være arbejdsløs i fire år til at sidde i cockpittet hos et af verdens mest kendte flyselskaber.
01.09.19 Halima Banouri

Er jeg dummere, fordi jeg er brun?

Racismen og diskriminationen indtræder i mange faconer, men at det skulle foregå i akademiske sammenhænge, chokerede mig.
03.04.19 Asiya Tabassum

“Kan piger godt blive jagerpiloter?”

Om at miste og genfinde kærligheden til den kvinde, jeg er og vil være.
28.11.18 Eliyas Kayon

Når tøj ikke bare er tøj

Diva og Sonia fortæller om, hvordan deres personlige tøjstil påvirker deres hverdag
02.12.19 Halima Banouri

Danskhedsdebatten satte min selvopfattelse på prøve

Samtidig med, at jeg havde den normale teenageidentitetskrise, blev krisen større ved spørgsmålet om hvilken kultur jeg hørte til, hvordan og hvor meget den skulle dyrkes.
28.11.18 Özcan Ajrulovski

Mujedin valgte Danmark, fordi danskerne var venlige overfor de fremmede

Mujedin, der i 60'erne kom til Danmark som gæstearbejder, fortæller om turen, ankomsten, jobbet og hans videre liv i Danmark